Ga je akkoord met onze
cookies en voorwaarden?
Voordat je gebruik gaat maken van deze website willen wij je (nogmaals) attent maken op een aantal belangrijke zaken. Door op Akkoord en doorgaan te klikken ga je akkoord met onderstaande voorwaarden. Deze website kan expliciete, seksuele of erotisch getinte beelden, teksten of audio fragmenten bevatten en is derhalve bedoeld voor personen van 18 jaar en ouder. Minderjarigen worden van deze website geweerd en dienen deze de website te verlaten. Deze website is bedoeld voor het tot stand brengen van (erotische) chatgesprekken tussen fictieve profielen en gebruikers en bevat derhalve fictieve profielen. Deze profielen zijn voor entertainment doeleinden toegevoegd en fysieke afspraken zijn met deze profielen niet mogelijk. iii)Op deze dienst zijn Privacy en Algemene voorwaarden van toepassing. Deze kun je vinden in de disclaimer van deze website.

Wat is BDSM?

Door:
Sarah
Geplaatst:
05-07-2021
site.commets:
0

BDSM staat letterlijk voor Bondage en Discipline, Dominantie en Submissie / Sadisme en Masochisme. Een hele mond vol. Het wordt vooral gezien als een andere benaming voor kinky seks en het heeft vele gradaties en mogelijkheden. Het ligt er allemaal maar net aan wat partners afspreken en prettig vinden. Vaak wordt gedacht dat de dominante persoon bepaalt wat er allemaal gebeurt, maar niets is minder waar. Het is de onderdanige persoon die bepaalt waar de grenzen liggen en tot hoe ver die grenzen onderzocht kunnen worden.

Het gaat om seksuele voorkeuren, rollenspellen met een duidelijke dominante en een duidelijke onderdanige rol. Het kan zijn dat mensen van bondage houden en elkaar op allerhande manieren willen vastbinden, gebruik makend van een diversiteit aan materialen. Maar het kan net zo goed zo zijn dat iemand van pijn houdt, daar opgewonden van raakt of niet, en zijn of haar grenzen graag wilt opzoeken. De mogelijkheden zijn eindeloos en het ligt er maar net aan wie jouw partner is.

Bondage

Bij bondage wordt de bewegingsvrijheid van iemand beperkt. Dit kan door gebruik van touw, boeien, kettingen of kleding. Vaak worden er dan allerlei andere handelingen verricht bij degene die vastgebonden is. Een onderdanige kan zich juist door die restricties beter, makkelijker, meer laten gaan, terwijl de dominante kan genieten van de totale macht die hij of zij op dat moment heeft. Juist het in ere houden van de grenzen van de onderdanige toont dat je met een goede meester of meesteres te maken hebt.

Discipline

Discipline gaat om het uitvoeren van opdrachten waarbij beloning en straffen vaak een grote rol spelen, dit is overigens niet altijd het geval. Die straffen kunnen uiteenlopen van lichamelijke pijnigingen tot vernederingen en ook de beloningen zijn uiteenlopend en heel persoonlijk. Voor de een is een aai over de bol al een beloning terwijl een ander juist seksuele bevrediging wilt. Discipline kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden om het uithoudingsvermogen te testen.

Dominantie en submissie

Vaak is dit een levensstijl of een rollenspel waarbij een duidelijke machtsverdeling is. Er zijn overigens ook veel koppels die dit graag afwisselen en zij zijn niet per se altijd dominant of onderdanig. Vooral bij mensen voor wie dit een levensstijl is, is het een constante rol die niet afgewisseld wordt. Alles draait om wie de macht heeft en om wat diegene daar mee doet. Sommige mensen houden er van om het spel te spelen zonder verzet, terwijl andere mensen juist die machtsstrijd zoeken.

Sadisme

Dit is het veroorzaken van pijn bij de ander. Vaak is dit iemand die daar heel erg van kan genieten. Dit kan lichamelijke pijn zijn, maar ook emotionele of mentale pijn. Dat laatste is meestal niet erg gezond en je hebt dan een onderdanige partner nodig die heel stevig in zijn of haar schoenen staat. Wanneer er geen goede balans in deze relatie is, dan kunnen mensen echt beschadigd raden. Het lichamelijk pijn doen kan ook heel erg extreem zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan het gebruik van naalden of het willen zien van bloed.

Masochisme

Masochisme is het genieten van het ondergaan van pijn. Soms zijn dit mensen die graag in een slachtoffer rol zitten, maar het kan ook zo zijn dat ze er juist een kick uit krijgen om de pijn aan te kunnen. Ook hier kan het gaan om zowel lichamelijke als geestelijke pijn. Als masochist is het belangrijk dat je je partner vertrouwt zodat je zeker weet dat jouw grenzen gerespecteerd worden.

Het welbekende safe word

Koppels die aan BDSM doen, gebruiken vaak een safe word om er zeker van te zijn dat ze elkaars grenzen niet overschrijden, maar deze wel kunnen aftasten en onderzoeken. Wanneer de onderdanige het safe word gebruikt dan zal de dominante meteen alle handelingen staken. Je stapt dan zogezegd uit je rol en overziet de situatie. Een safe word is dus heel erg belangrijk, zeker wanneer je net begint met BDSM of wanneer je net een nieuwe partner hebt.

Seksspeeltjes

Bij BDSM wordt vaak gebruik gemaakt van seksspeeltjes. Je kan dan denken dildo’s en butpluggen, maar ook aan handboeien en zweepjes of klemmen. Speeltjes hoeven niet altijd kant en klaar gekocht te worden. Er zijn behoorlijk wat kinky sexliefhebbers die er plezier uit halen om hun eigen speeltjes te maken of om huishoudelijke producten te gebruiken tijdens het BDSM-spel. Denk dan bijvoorbeeld aan wasknijpers of elastieken om een lichaamsdeel af te binden. Wanneer je eenmaal weet wat je allemaal kan gebruiken, dan is het niet moeilijk om in je omgeving opeens allemaal mogelijke speeltjes te ontdekken.

De BDSM checklist

Omdat er zoveel mogelijkheden zijn dat het moeilijk is om te overzien wie wat nou graag wilt, en als je er over begint te praten, wat natuurlijk altijd nodig is, dan kun je makkelijk dingen vergeten of niet inzien. Daarom zijn er checklists te vinden waarin jij kan aangeven wat je wel en niet doet, al gedaan hebt, interesse in hebt of juist wat je absoluut niet wilt. Door zulke checklijsten met elkaar door te lopen, maak je alles niet alleen bespreekbaar, maar het is ook veel makkelijker om te onthouden wat je wel en niet met elkaar kan beleven.

Waar ontmoet je mannen en vrouwen voor BDSM

Tegenwoordig ontmoet zo goed als iedereen elkaar online. Er zijn speciale online BDSM communities, BDSM dating en andere BDSM platformen. Daarnaast zijn er ook hele kinky feestjes en andere ontmoetingsgelegenheden. Zeker wanneer je nieuw bent in dit wereldje en nog aan het onderzoeken bent wat je allemaal wel en niet geil vindt, is het aan te raden om je zoektocht online te beginnen. Je kan dan met andere liefhebbers praten voordat je daadwerkelijk begint, en op die manier leren hoe het werkt, wat je wel en niet wilt, en hoe dat je een en ander aan kunt pakken. Het is ook een goede manier om de ander als persoon te leren kennen en zo te ontdekken of je elkaar genoeg kunt vertrouwen om met dit spel te beginnen. Er zijn ook diverse verenigingen waar je terecht kunt om meer te leren over BDSM.

De BDSM levenswijze

Er zijn mensen voor wie BDSM meer is dan een rollenspel. Zij leven BDSM 24 uur per dag, zeven dagen per week. Dat kan behoorlijk heftig zijn en mag dan ook niet onderschat worden. Vaak zijn er duidelijke afspraken zodat het bijvoorbeeld het werk niet beïnvloedt, zodat er ruimte is voor andere sociale contacten en worden er vaak momenten gecreëerd waarop de rol even weg kan vallen zodat er normaal gecommuniceerd kan worden. Ook om te voorkomen dat de onderdanige geen inspraak meer heeft in wat er allemaal gebeurt. De meest extreme variant hier van is Total Power Exchange waarbij de dominante totale macht heeft over ieder detail van het leven van de onderdanige.

BDSM wordt vaak als simpelweg kinky gezien, maar het gaat veel verder en dieper dan dat. Het is een intieme rollenverdeling waarbij men zich volledig aan elkaar overgeeft op basis van vertrouwen en respect. Op die manier kan het een geweldige toevoeging zijn aan je seksleven en krijg je een nog intiemere band met je sekspartner. Er wordt ook een onderscheid gemaakt tussen SM en soft SM. Dat laatste is vooral het geval wanneer er lichte vormen van BDSM worden gebruikt bij gewone vanilla sex. Denk dan bijvoorbeeld aan het gebruik van een blinddoek of handboeien. Steeds meer mensen experimenteren met de softere vormen van BDSM, onder meer dankzij het welbekende boek ‘Vijftig tinten grijs’.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Klik Hier & Registreer Gratis